Asukkaille

Juuri sopivan kokoinen

Lamminrahka on tarpeeksi suuri ollakseen vireä ja tarpeeksi pieni ollakseen kodikas ja turvallinen. Kaikki peruspalvelut ovat kävely- ja pyöräilymatkan päässä kotoa ja joukkoliikenne liikennöi jo nyt. Lamminrahka on luonnonläheinen ulkoilijan unelma. Metsä on jokaiselta kotiovelta enintään sadan metrin päässä.

Alueelle rakennetaan sekä omistus- että vuokra-asuntoja ja monenlaisia talotyyppejä. Ensimmäiset asunnot tulevat ennakkomarkkinointiin 2021. Lisätietoa rakentajille täältä.

Tonttitarjonta ja -varaus

Liikut helposti joukkoliikenteellä, 
autolla ja pyörällä

Lamminrahka on tarpeeksi suuri ollakseen vireä ja tarpeeksi pieni ollakseen kodikas ja turvallinen. Kaikki peruspalvelut ovat kävely- ja pyöräilymatkan päässä kotoa ja joukkoliikenne liikennöi jo nyt. Lamminrahka on luonnonläheinen ulkoilijan unelma. Metsä on jokaiselta kotiovelta enintään sadan metrin päässä.

Bussien ja raitiotien linjastokartta | PDF

Raitiotien linjausvaihtoehdot 2019 | PDF

Lamminrahkan läpi pyöräile itä-länsisuunnassa viheralueiden läpi oikaisevaa pikabaanaa pitkin.

Pyöräkaistojen ja -väylien lisäksi suunnittelussa on mietitty parkkeja, katoksia ja runkolukittavia telineitä.

Koulutaival lähellä luonnon helmassa

Lamminrahkassa lapsi voi käydä koulutiensä päiväkodista yläkoulun loppuun asti. Päiväkoteja on suunnitteilla kaksi, toiminnassa hyödynnetään vehreän lähistön mahdollisuuksia. Pienten lasten yksikkö valmistuu kesällä 2023.

Lamminrahkan yhtenäiskoulu (luokka-asteet 3-9) rakennetaan Lamminrahkan keskustaan, pienten lasten yksikön yhteyteen. Alkuopetus (luokat 1-2) on pienten lasten yksikön yhteydessä. Ensimmäinen vaihe (alakoulu) valmistuu kesällä 2023 ja toinen vaihe (yläkoulu) arviolta 2027.

Koulukeskuksen suunnitelmat

Kesä 2023

Pienten lasten yksikkö ja alakoulu valmistuu

2027

Yläkoulu valmistuu (arvio)

Keskustaan palveluita ja viihtyisyyttä

Tori on Lamminrahkan ydin. Se rakentuu päivittäistavarakaupan ja koulukeskuksen väliin, liikuntapuiston ja ratikkapysäkin viereen. Torille tulee esiintymislava penkkeineen, liikkumaan innostavaa taidetta, paikat myyntikojuille, isot pyöräparkit ja vehreyttävää metsäistä puustoa. Toria reunustaviin rakennuksiin varataan tilat kahviloille ja ravintoloille.

Lamminrahkan keskustan pääkadun varrella on kivijalkaliiketiloja sekä tilaa vaikkapa kahvilapöydille ja myyntikojuille. Kukkivat puut reunustavat katua, jonka varrella on useita pyöräparkkeja. Liiketilojen välissä on pysäköintiaukio asiointia varten.

Palvelukartta | PDF

Torin näkymäkuva | GIF

Liikuntapuisto palvelee kaikkia

Lamminrahkan liikuntapuisto rakennetaan aivan keskustaan, tärkeimpien kulkureittien risteykseen ja torin sekä koulukeskuksen jatkeeksi. Liikuntapuisto tarjoaa myös koululaisille monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Myös päiväkotilapset pääsevät helposti pelaamaan, luistelemaan ja hiihtämään, kun kentät ja reitit ovat aivan vieressä.

Liikuntapuistoon tulee tekonurmikenttä, peliareena, padel-kenttä, fitness-puisto, juoksusuora ja hyppypaikka. Pelikenttien vierestä lähtee latu, joka yhtyy Kauppi-Kirkkoharju -latuun ja siitä edelleen koko itäisen Tampereen ja Kangasalan latuverkkoon. Lamminrahkan keskustasta pääsee siis hiihtäen vaikka TAYS:n alueelle. Talviaikana tekonurmikentällä on kaukalo ja erillinen luistelukenttä.

Liikuntapuiston suunnitelma | JPG

Luontoliikuntaa ja muita harrastuksia

Lamminrahka on kolmen laajan ulkoilualueen solmukohdassa: lännessä Kauppi-Niihama, idässä Kirkkoharju ja pohjoisessa Aitovuori. Ulkoilureittiverkon varrella ovat mm. Halimasjärven, Soukonvuoren ja Lemposen lehdon luonnonsuojelualueet. Lamminrahkaan tulee useita valaistuja ja ympäri vuoden kunnossapidettyjä ulkoilureittejä.

Vartin pyörä- tai bussimatkan päässä on

useita ratsutalleja

Niihaman koiraurheilukeskus

Halimasjärven ja Näsijärven Olkahistenlahden uimarannat

Näsijärven venesatama

Tampereen Tenniskeskus

Tampereen Frisbeegolfkeskus ja Tammer-Golf

Hyvinvointia Lamminrahkassa

Hiilijalanjälkesi jää pieneksi

Lamminrahkan keskustaan, yritysalueille ja Rissonkadun itäpään tonteille (korttelit 1525 ja 1526) tulee kaukolämpö. Haltijankaaren varren tontit ovat vielä selvityksen alla. Osalla tonteista voidaan hyödyntää maalämpöä. Kattojen lappeet suunnataan niin, että niille voidaan asentaa aurinkokeräimiä.

Lamminrahkassa asuintonteilla jätteet viedään keskitetysti lähikeräyspaikoille. Jokaisella keräyspaikalla on kaikki jätelajit ja varaus myös muoville. Etäisyys tontilta lähikeräyspaikalle on enintään 200 m.

Kestävä Lamminrahka

Ota yhteyttä

Sanna Karppinen

Lamminrahkan projektipäällikkö
sanna.karppinen@kangasala.fi
040 133 6329

Juha Iivonen

geodeetti
juha.iivonen@kangasala.fi
050 596 9125

Markus Hagelberg

vs. tontti-insinööri
markus.hagelberg@kangasala.fi
040 133 6371