Rieson lohkareet
Lamminrahkan ensimmäisen asuinalueen keskellä kohoaa upea kalliomäki lohkareineen. Mäki jää alueen keskelle asukkaiden yhteiseksi lähimetsäksi.

Mistä kuva on otettu?

Pyöräilyä metsän siimeksessä

Katajajärven laavu
Noin 2 km päässä Lamminrahkan keskustasta, Kaarinan polun vaellusreitin varrella sijaitsee erämainen Katajajärvi laavuineen.

Tulistelua Katajajärven laavulla
Noin 2 km päässä Lamminrahkan keskustasta, Kaarinanpolun vaellusreitin varrella.

Polkuja on käytetty vuosisatojen ajan
Polut ovat johtaneet Vatialan kylän takamaille, talojen pelloille ja niityille. Nyt niitä käyttävät mm. lenkkeilijät, suunnistajat, marjastajat ja sienestäjät.

Laaja polkuverkosto

Halimasjärvi
Tampereen puolella, noin 1,5 km päässä Lamminrahkan keskustasta: Yksi Tampereen laajimmista luonnonsuojelualueista uimarantoineen ja luontopolkuineen. Lamminrahkasta johtavan ulkoilureitin ja hiihtoladun varrella.

Lähteiköissä on kiehtovaa kasvillisuutta

Lamminrahka on suosittua maastopyöräilymaastoa

Metsää Orivedelle saakka

Talven hiljaisuutta

Kauppi-Kirkkoharju -hiihtolatu
Yksi Tampereen seudun pääladuista kulkee Lamminrahkan kautta. Sekä Kangasalan Kirkkoharjulle että Tampereen Niihamaan on matkaa noin 5 km. Molemmissa on latukahviot. Latua pitkin on saavutettavissa koko Kangasalan pohjoinen ja Tampereen itäinen latuverkko, yhteensä yli 70 km latua.

Kalliomäki
Lamminrahka on karujen kalliomäkien ja rehevien laaksojen vuorottelua.

Lamminrahkan suo

Lamminrahkan suo
Lamminrahkan uusi kunnanosa on nimetty tämän erikoislaatuisen rahkasuon mukaan. Kuntarajamuutosten jälkeen suo sijaitsee tätä nykyä Tampereen puolella, osana Ojalan uutta kaupunginosaa. Suolla on kiintoisa historia: Sieltä on nostettu turvetta Tampereen Finlaysonin tehtaan polttoaineeksi 1800-luvun lopulla. Lue lisää vuoden 1956 Kangasalan Joulu -lehdestä.

Lähteikkö