Lamminrahkan uusi latu on ajettu

Lamminrahkan uusi, elokuussa valmistunut yhdyslatu Tampereen rajalta Kangasalan asemalle ja siitä edelleen Kangasalan latuverkkoon on nyt ajettu eli Kangasalta pääsee nyt hiihtämään Lamminrahkan läpi Tampereelle ja päin vastoin. Ladulla on perinteisen urat molempiin suuntiin ja keskellä vapaan tyylin alue.

Ladusta valaistaan jouluun mennessä se osuus, jonka sähkönsyöttö on Mossin puistokadulta eli osuus noin 1,4 kilometrin matkalta Tampereen kuntarajalta alkaen (noin 60 % reitistä, alla keltaisella katkoviivalla). Loppuosan valaistus sähköasemalle asti päästään ottamaan käyttöön syksyllä 2023. Valaistuksen rakentaminen ulkoilureitin viimeiselle osuudelle eli osuudelle sähköasemalta Vatialantien alikulkuun on esitetty kaupungin ensi vuoden työohjelmaan.

Vanhalla ulkoilureittipohjalla voimalinjan alla ei ole talvikunnossapitoa, mutta se on muutoin käytettävissä ulkoiluun eli syksyn ajan reitillä olleet sulkemismerkinnät on Lamminrahkan eteläosan alueen infratyömaiden valmistuttua poistettu.

Lisää hyviä uutisia hiihtäjille ja muille talviliikkujille:
Kangasalan latujen ja luistelukenttien karttapohjainen kuntotietopalvelu on kehitteillä ja julkaistaan kuntalaisille alkuvuodesta 2023. Uudesta sähköisestä kuntotietopalvelusta liikunnan harrastajat pääsevät seuraamaan hiihtolatujen, luistelukenttien ja kaukaloiden kunnossapitotilannetta. Lisätietoja täältä.