Vierailu Lamminrahkassa, liikenne ja pysäköinti


Lamminrahkan koulukeskus, tori ja liikuntapuisto

Tervetuloa Lamminrahkaan, täältä löydät rakenteilla olevan uuden kaupunginosan! Laadukkaasti toteutetut virkistysalueet ja kadut kutsuvat tutkimaan aluetta. Tulit sitten virkistäytymään liikuntapuistossa, vierailemaan tuttaviesi luona tai käymään koulukeskuksella, tässä tietoa alueella liikkumisesta.

Koska Lamminrahka on uusi alue, karttapalveluiden kartat eivät välttämättä ole ajan tasalla alueen osalta eivätkä niiden reittiohjeet silloin osaa opastaa parasta reittiä määränpäähäsi. Mm. Maanmittauslaitoksen ylläpitämä karttapaikka on yksi hyvä ajantasaisen tiedon lähde: Karttapaikka – Maanmittauslaitos

Miten Lamminrahkaan pääsee?

Pyörällä, kävellen tai jopa hiihtäen:
Kangasalan suunnasta pyöräilijät ja kävelijät pääsevät Lemetyn kautta Lamminrahkaan valtatien 12 ali Hinkanpolkua pitkin. Vuoden 2024 loppuun mennessä valmistuu lisäksi yhteys Mannakorventietä pitkin valtatien 12 yli sekä vuonna 2025 Taitajankadun ja rakenteilla olevan Satulankaaren yhdistävä Kotipellonraitti valtatien 12 ali.

Tampereen suunnasta Lamminrahkaan pääsee Rissonkatua tai Mossin puistokatua pitkin.


Lamminrahka on yhteydessä noin 200 kilometrin ulkoilureittiverkostoon: lännessä on Kauppi-Niihama, idässä Kirkkoharju ja pohjoisessa Aitovuori.


Ote retkeily- ja ulkoilukarttapalvelusta, Lamminrahkan keskusta kuvan keskellä. Linkki karttapalveluun: Tampereen kaupunkiseudun retkeily- ja ulkoilukarttapalvelu

Bussilla:
Nyssen linja 29 tulee Tampereelta mm. Linnainmaan, Leinolan ja Risson kautta Lamminrahkan keskustaan. Valtatien 12 rampeilla on pysäkit, joilla linjat 41 ja 42 pysähtyvät. Valtatien pysäkeiltä on noin 600 m kävelymatka liikuntapuistoon ja koulukeskukselle.


Kartta Lamminrahkan pysäkeistä, lähde: Nyssen reittiopas (tampere.fi)

Autolla:
Lamminrahkaan on oma eritasoliittymä valtatieltä 12 ja Tampereen suunnasta alueelle pääsee Rissonkatua ja Mossin puistokatua pitkin.

Missä voi pysäköidä?

Polkupyörät:
Liikuntapuiston ja koulun välissä on katettua pysäköintitilaa pyörille. Torin laidalla ja muualla koulun ympärillä on lisää runkolukittavia pyöräpaikkoja. Valtatien 12 rampin bussipysäkkien vieressä on pyöräkatokset, kuten myös Kenttäkujan pohjoispuolella Nyssen Lamminrahka-pysäkillä.

Pyöräpaikat kartalla

Lamminrahkan liikuntapuiston ja koulun pyöräpaikat (pp) kartalla

Autot:
–  Kadunvarsipaikkoja löytyy mm. Rissonkadulta, Mossin puistokadulta ja Kuurankadulta. Paikoissa on kahden tunnin aikarajoitus arkisin klo 7-17, paitsi Rissonkadulla neljän tunnin.
–  Kenttäkujan pysäköinti, 8 tunnin aikarajoitus arkisin klo 7-17.
–  Koulun pysäköintialue Mossin puistokadun ja Kenttäkujan kulmauksessa, kahden tunnin aikarajoitus arkisin klo 7-17.

HUOM. Lamminrahkassa on voimassa aluepysäköintikielto, mikä tarkoittaa, että pysäköinti on sallittu vain merkityillä paikoilla.

Tilapäisiä pysäköintijärjestelyjä:
Taitajankadun varrella on sallittu pysäköinti 10 tuntia kiekolla.
Tulevan yläkoulun paikalla, arkisin klo 7-15 vain koulukeskuksen työntekijöille sallittu, muulloin yleisessä käytössä.

HUOM. Taitajankadun varren pysäköintijärjestelyt päättyvät viimeistään, kun Lemetyn alue valmistuu syksyllä 2025 ja pyöräkaistat palautetaan Taitajankadulle. Koulukeskuksen tilapäinen pysäköintialue poistuu käytöstä viimeistään, kun yläkoulua aletaan rakentaa (arviolta vuonna 2028).


Pysäköintialueet on merkitty karttaan oranssilla

HUOM. torilla väliaikainen pysäköinti on tarkoitettu vain päiväkodin saattoliikenteelle.