Lamminrahkan pyöräilyinfra on suunniteltu uusimpien ohjeiden mukaisesti. Isoimmilla kaduilla on nopeat ja turvalliset pyöräkaistat ja yhdistettyjä kevyen liikenteen väyliä ei juuri ole. Katuverkon lisäksi valittavana on aina myös metsäalueilla kulkeva, ympäri vuoden kunnossapidetty vaihtoehto.
Keskeisimmille bussipysäkeille on rakennettu pyöräilyn liityntäparkit ja koulukeskuksen pyöräparkeissa on huomioitu myös tavarapyörät ja pyöräkärryt.
Lahdentietä (vt12) pitkin kulkevat linja 41 ja linja 42, jotka pysähtyvät Lamminrahkan eritasoliittymän pysäkeillä. Lisäksi lamminrahkalaisia palvelee linja 29 (Lamminpää-Finlayson-Lamminrahka-Ojala), joka tulee Lamminrahkan keskustaan.
Nyssen reittiopas »Lamminrahkaan on raitiotievaraus TAYS:lta Koilliskeskuksen ja Risson kautta Mossin puistokadulle. Lamminrahkaan on varattu paikat kahdelle pysäkille, toinen alueen keskiosiin ja toinen keskustaan, molemmat Mossin puistokadun varrelle. Lamminrahkan ratahaaran yleissuunnitelma valmistui keväällä 2021. Rakentaminen on ajoitettu 2030-luvun loppupuolelle.
Lamminrahka kytkeytyy eritasoliittymän kautta suoraan valtatieverkkoon ja olet muutamassa minuutissa valtatiellä 9 sekä Tampereen kehätiellä. Tampere-Helsinki -moottoritielle ajat kymmenessä minuutissa.
Lamminrahkan alueella on erikseen osoitetuilla paikoilla mahdollisuus pysäköidä ajoneuvo katujen varteen maksullisella asukaspysäköintiluvalla. Lupa maksaa 20 euroa kuukaudessa ja niitä myönnetään yksi per asukas.
Asukaspysäköinnin sivu »Pysäköintialueita on Rissonkadun, Kuurankadun, Haltijankaaren ja Taikakiepin varrella sekä Kyläpuunaukiolla. Pysäköintialueista on ilmoitettu omalla sinipohjaisella liikennemerkillä ”Asukaspysäköintiluvalla L ilman aikarajoitusta”.
Lamminrahkan koulun ensimmäinen vaihe on valmis ja alueelta löytyvät niin päiväkoti kuin alakoulu. Vuonna 2030 koulurakennuksen laajennus valmistuu, jolloin Lamminrahkassa aloittaa myös yläkoulun luokat (7.-9. lk). Tavoitteena on rakentaa alueelle kaksi päiväkotia.
Lamminrahkan koulun sivu »Lamminrahkan keskustaan, yritysalueille ja Rissonkadulle tulee kaukolämpö. Osalla Lamminrahkan tonteista voidaan myös hyödyntää maalämpöä. Kattojen lappeet suunnataan niin, että niille voidaan asentaa aurinkokeräimiä.
Lamminrahkassa asuintonteilla jätteet viedään keskitetysti lähikeräyspaikoille. Jokaisella keräyspaikalla on kaikki jätelajit ja varaus myös muoville. Etäisyys tontilta lähikeräyspaikalle on enintään 200 m. Valmiit keräyspaikat näet täältä.
Lamminrahkan koulukeskukseen, torille, kaduille ja viheralueille toteutetaan julkista taidetta alueen rakentumisen tahdissa.
Taide toteutetaan osana Kangasalan kaupungin investointeja sekä rakennusliikkeiltä kerättävillä lumovoimamaksuilla. Taiteen lisäksi lumovoimamaksuilla tuodaan esille viherympäristön lumovoimaa esimerkiksi lahopuuaidoin, lohkarepenkein ja väliaikaisin taideteoksin sekä järjestetään tapahtumia.
Tavoitteena on myös, että Lamminrahkassa asukkailla olisi matala kynnys järjestää myös itse tapahtumia. Lamminrahkan ensimmäiset taideteokset ovat eritasoliittymän Lehdet- ja meluseinien Varpuset –taideteokset (ROP-taiteilijaryhmä).
Lamminrahkan liikuntapuisto on rakennettu aivan alueen keskustaan, tärkeimpien kulkureittien risteykseen ja torin sekä koulukeskuksen viereen. Liikuntapuisto tarjoaa myös koululaisille monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Myös päiväkotilapset pääsevät helposti pelaamaan, luistelemaan ja hiihtämään, kun kentät ja reitit ovat aivan vieressä.
Liikuntapuistossa on tekonurmikenttä, peliareena, padel-kenttä, fitness-puisto, juoksusuora ja hyppypaikka. Talviaikana tekonurmikentällä on kaukalo ja erillinen luistelukenttä. Lamminrahkasta lähtee latu, joka yhtyy Kauppi-Kirkkoharju -latuun ja siitä edelleen koko itäisen Tampereen ja Kangasalan latuverkkoon. Lamminrahkasta pääsee siis hiihtäen vaikka TAYS:n alueelle.
Lamminrahka on kolmen laajan ulkoilualueen solmukohdassa: lännessä Kauppi-Niihama, idässä Kirkkoharju ja pohjoisessa Aitovuori. Ulkoilureittiverkon varrella ovat mm. Halimasjärven, Soukonvuoren ja Lemposen lehdon luonnonsuojelualueet. Lamminrahkaan tulee useita valaistuja ja ympäri vuoden kunnossapidettyjä ulkoilureittejä.
Vartin pyörä- tai bussimatkan päässä on esimerkiksi: