Asukkaille

Juuri sopivan kokoinen

Lamminrahka on tarpeeksi suuri ollakseen vireä ja tarpeeksi pieni ollakseen kodikas ja turvallinen. Kaikki peruspalvelut ovat kävely- ja pyöräilymatkan päässä kotoa ja joukkoliikenne liikennöi jo nyt. Lamminrahka on luonnonläheinen ulkoilijan unelma. Metsä on jokaiselta kotiovelta enintään sadan metrin päässä.

Alueelle rakennetaan sekä omistus- että vuokra-asuntoja ja monenlaisia talotyyppejä. Ensimmäiset asunnot tulevat ennakkomarkkinointiin keväällä 2021. Lisätietoa Lamminrahkan asuntotarjonnasta täältä. Ensimmäisten omakotitalo- ja kaupunkipientalotonttien saajat arvottiin huhtikuussa. Syksyllä 2021 tulee haettavaksi vielä 8 omakotitalotonttia lisää ja enemmän sitten uusilta asemakaava-alueilta, arviolta 2023.

Asuntotarjonta Omakotitalotonttien haku Kaupunkipientalotonttien haku

Liikut helposti joukkoliikenteellä, 
autolla ja pyörällä

Lamminrahka on tarpeeksi suuri ollakseen vireä ja tarpeeksi pieni ollakseen kodikas ja turvallinen. Kaikki peruspalvelut ovat kävely- ja pyöräilymatkan päässä kotoa ja joukkoliikenne liikennöi jo nyt. Lamminrahka on luonnonläheinen ulkoilijan unelma. Metsä on jokaiselta kotiovelta enintään sadan metrin päässä.

Bussien ja raitiotien linjastokartta | PDF

Raitiotien linjausvaihtoehdot 2019 | PDF

Lamminrahkan läpi pyöräile itä-länsisuunnassa viheralueiden läpi oikaisevaa pikabaanaa pitkin.

Pyöräkaistojen ja -väylien lisäksi suunnittelussa on mietitty parkkeja, katoksia ja runkolukittavia telineitä.

Koulutaival lähellä luonnon helmassa

Lamminrahkassa lapsi voi käydä koulutiensä päiväkodista yläkoulun loppuun asti. Päiväkoteja on suunnitteilla kaksi, toiminnassa hyödynnetään vehreän lähistön mahdollisuuksia. Pienten lasten yksikkö valmistuu kesällä 2023.

Lamminrahkan yhtenäiskoulu (luokka-asteet 3-9) rakennetaan Lamminrahkan keskustaan, pienten lasten yksikön yhteyteen. Alkuopetus (luokat 1-2) on pienten lasten yksikön yhteydessä. Ensimmäinen vaihe (alakoulu) valmistuu kesällä 2023 ja toinen vaihe (yläkoulu) arviolta 2027.

Yhtenäiskoulun pedagoginen käsikirja | PDF

Koulukeskuksen suunnitelmat

Kesä 2023

Pienten lasten yksikkö ja alakoulu valmistuu

2027

Yläkoulu valmistuu (arvio)

Keskustaan palveluita ja viihtyisyyttä

Tori on Lamminrahkan ydin. Se rakentuu päivittäistavarakaupan ja koulukeskuksen väliin, liikuntapuiston ja ratikkapysäkin viereen. Torille tulee esiintymislava penkkeineen, liikkumaan innostavaa taidetta, paikat myyntikojuille, isot pyöräparkit ja vehreyttävää metsäistä puustoa. Toria reunustaviin rakennuksiin varataan tilat kahviloille ja ravintoloille.

Lamminrahkan keskustan pääkadun varrella on kivijalkaliiketiloja sekä tilaa vaikkapa kahvilapöydille ja myyntikojuille. Kukkivat puut reunustavat katua, jonka varrella on useita pyöräparkkeja. Liiketilojen välissä on pysäköintiaukio asiointia varten.

Koulukeskuksen ja torin kulmaan, pääkadun varrelle tulee kirjastoauton pysäkki. Lähimmät kirjastot ovat noin kolmen kilometrin päässä Vatialassa ja Koilliskeskuksessa. Lähin terveyasema on niin ikään Vatialassa ja lähimmät kauppakeskittymät Lentolassa ja Koilliskeskuksessa.

Palvelukartta | PDF

Torin näkymäkuva | GIF

Liikuntapuisto palvelee kaikkia

Lamminrahkan liikuntapuisto rakennetaan aivan keskustaan, tärkeimpien kulkureittien risteykseen ja torin sekä koulukeskuksen jatkeeksi. Liikuntapuisto tarjoaa myös koululaisille monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Myös päiväkotilapset pääsevät helposti pelaamaan, luistelemaan ja hiihtämään, kun kentät ja reitit ovat aivan vieressä.

Liikuntapuistoon tulee tekonurmikenttä, peliareena, padel-kenttä, fitness-puisto, juoksusuora ja hyppypaikka. Pelikenttien vierestä lähtee latu, joka yhtyy Kauppi-Kirkkoharju -latuun ja siitä edelleen koko itäisen Tampereen ja Kangasalan latuverkkoon. Lamminrahkan keskustasta pääsee siis hiihtäen vaikka TAYS:n alueelle. Talviaikana tekonurmikentällä on kaukalo ja erillinen luistelukenttä.

Liikuntapuiston suunnitelma | JPG

Luontoliikuntaa ja muita harrastuksia

Lamminrahka on kolmen laajan ulkoilualueen solmukohdassa: lännessä Kauppi-Niihama, idässä Kirkkoharju ja pohjoisessa Aitovuori. Ulkoilureittiverkon varrella ovat mm. Halimasjärven, Soukonvuoren ja Lemposen lehdon luonnonsuojelualueet. Lamminrahkaan tulee useita valaistuja ja ympäri vuoden kunnossapidettyjä ulkoilureittejä.

Vartin pyörä- tai bussimatkan päässä on

useita hevostalleja

Suomen suurin koiraurheilukeskus Niihamassa

Sorolan ulkoilu- ja virkistysalue (hiihto, pulkkailu, suksikross, bmx, rantalentopallo, maastoratsastus, kuntoportaat, laavu jne.)

Pitkäjärven skeittipuisto ja Kyötikkälän urheilukeskus

Kaukajärven ja Liutun uimarannat, soutu- ja melontastadion, sauna ja avanto, kaupunkikanootit

Halimasjärven, Halimajärven, Liutun ja Näsijärven Olkahistenlahden uimarannat

Näsijärven Tasanteen venesatama

Tampereen Tenniskeskus, Tampereen Frisbeegolfkeskus ja Tammer-Golf

Perheliikuntakeskus Hippa

Sisu-halli (voimistelua, parkouria, temppuilua, lentopalloa ym.)

Linnainmaan Padel-halli (Padel Tampere)

• Halimasjärven luonnonsuojelualue ja retkikohde

Kaupin ulkoilualue, Soukonvuoren luonnonsuojelualue, Niihaman luontopolku (3 km) ja Niihaman maja

Kolme ulkoilualuetta ja satoja kilometrejä reittejä

Hyvinvointia Lamminrahkassa

Hiilijalanjälkesi jää pieneksi

Lamminrahkan keskustaan, yritysalueille ja Rissonkadun itäpään tonteille (korttelit 1525 ja 1526) tulee kaukolämpö. Haltijankaaren varren tontit ovat vielä selvityksen alla. Osalla tonteista voidaan hyödyntää maalämpöä. Kattojen lappeet suunnataan niin, että niille voidaan asentaa aurinkokeräimiä.

Lamminrahkassa asuintonteilla jätteet viedään keskitetysti lähikeräyspaikoille. Jokaisella keräyspaikalla on kaikki jätelajit ja varaus myös muoville. Etäisyys tontilta lähikeräyspaikalle on enintään 200 m.

Kestävä Lamminrahka

Lumovoimaa taiteesta ja viherympäristöstä

Lamminrahkan koulukeskukseen, torille, kaduille ja viheralueille toteutetaan julkista taidetta alueen rakentumisen tahdissa. Taide toteutetaan osana Kangasalan kaupungin investointeja sekä rakennusliikkeiltä kerättävillä lumovoimamaksuilla. Taiteen lisäksi lumovoimamaksuilla tuodaan esille viherympäristön lumovoimaa esimerkiksi lahopuuaidoin, lohkarepenkein ja väliaikaisin taideteoksin sekä järjestetään tapahtumia. Tavoitteena on myös, että Lamminrahkassa asukkailla olisi matala kynnys järjestää myös itse tapahtumia. Lamminrahkan ensimmäiset taideteokset ovat eritasoliittymän Lehdet- ja meluseinien Varpuset –taideteokset (ROP-taiteilijaryhmä).

Ota yhteyttä

Sanna Karppinen

Lamminrahkan projektipäällikkö
sanna.karppinen@kangasala.fi
040 133 6329

Juha Iivonen

geodeetti
juha.iivonen@kangasala.fi
050 596 9125