Kangasalan ensimmäinen puukerrostalokortteli hakuun Lamminrahkasta

Kortteli on Lamminrahkan tähän mennessä asemakaavoitetun alueen viimeinen haettavaksi tuleva kortteli, muut 15 on jo varattu. Sijainti on parhaimmasta päästä: luonnonläheinen ja metsän ympäröimä, mutta silti kaikki palvelut aivan vieressä. Liikuntapuisto tekonurmi-, padel- ja luistelukenttineen ja fitness-puistoineen ovat korttelin takana ja koulukeskukselle, torille ja keskustan palveluihin on noin sata metriä. Vastapäiset korttelit Lahdentien varressa on varattu YIT Suomi Oy:lle kauppa-alueen rakentamista varten. Korttelin kohdalla on linjan 29 pysäkit ja eritasoliittymän pysäkeillekin on vain vajaa 200 metriä.

Korttelin rakennusoikeus on 11 600 kerrosneliömetriä eli useamman kerrostalon verran. Kerrostaloista vähintään kaksi tulee olla puukerrostaloja ja korttelin ensimmäisen valmistuvan hankkeen tulee olla puukerrostalo. Lisäksi kortteliin tulee rakentaa puurakenteisia pientaloja.

Puurakentamisen edistäminen on osa Kangasalan ilmastotavoitteita: Kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kangasala on sitoutunut Tampereen kaupunkiseudun yhteisiin ilmastotavoitteisiin ja teki myös Hinku (Hiilineutraalit kunnat)-sitoumuksen vuonna 2019.

Korttelin rakentaja valitaan tontinkäyttösuunnitelman ja konseptikuvauksen perusteella. Tontit vuokrataan. Rissonkatu valmistuu vuoden loppuun mennessä, joten kunnallistekniikan puolesta rakentamaan pääsee jo ensi vuonna. Korttelin haku päättyy 31.1.2022.

Lamminrahkasta on käynnissä myös neljän pienemmän yhtiömuotoisen tontin haku ja 27.9. alkaa yhdeksän omakotitalotontin haku. Näiden kaikkien haku päättyy 1.11.2021.

Lisätietoja puukorttelin hausta täältä, sivun alaosasta.