Lamminrahkan Katufiesta

Katufiesta 2023: Tulossa 2.9.2023 klo 10-15

Lamminrahkan Katufiesta tempaa mukaansa jälleen 2.9. Tarkemmat tiedot, ohjelma ja aikataulu julkaistaan kesäkuussa 2023.

Otamme vielä vastaan näytteilleasettajia rakennuttajakujalle, ota yhteyttä tapahtumakoordinaattoriin: jasmine.pajari@kangasala.fi

 

Katufiesta 2022:

Katufiesta herättää eloon
rakentuvan kaupungin 

Toukokuussa ensimmäistä kertaa järjestettävä Ojala-Lamminrahkan alueiden oma kaupunkifestivaali esittelee monipuolisesti uusia kaupunginosia ja niiden tulevaisuuden mahdollisuuksia.


Koko perheen kaupunkifestivaali

Lamminrahkan Katufiesta on alueen oma kaupunkifestivaali, uusi jokavuotinen perinne, joka edistää alueiden yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Hyvä musiikki, ruoka ja monipuolinen ohjelma takaavat, että tunnelma on katossa ja että juhlassa viihtyy koko perhe.

Tapahtuman järjestävät Tampereen ja Kangasalan kaupungit yhteistyössä rakennusliikkeiden ja muiden yhteistyökumppanien kanssa.  Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin.


Tutustu alueen asuntotarjontaan rakennuttajakujalla

Tapahtuman rakennuttajakujalla voit tutustua tarkemmin 12 alueen rakennuttajan tulevaan tarjontaan. Kohteisiin tutustutaan myös opastettujen kierrosten muodossa.

Tutustu Lamminrahkaan, kävelykierrokset:
Lähtö tapahtumalavan vierestä
Vetäjänä Lamminrahkan projektipäällikkö Sanna Karppinen
Klo 10 ja Klo 13

Rakennusliikkeet:  Hartela Pirkanmaa Oy, Kastelli-talot Oy, Rakennus Kodix Oy, Mangrove Oy, NCC Suomi Oy, Peab Oy, Pirkanmaan Vuokratilat Oy, T2H Pirkanmaa Oy, TKK-Rakennus Oy, Visura Oy, Evesa-talot Oy, YIT Suomi Oy.

Tutustu alueelle rakennettaviin kohteisiin lamminrahka.fi/asuntotarjonta.


Sirkusta, rokkia ja kaupunkikulttuuria  


Juhlatunnelmaa fiestaan luovat Sorin Sirkus, lasten rokkibändi Jytäjyrsijät sekä tamperelainen Höpinätötterö. Aikuisempaan makuun musiikkia soittavat Janne Laurila & Hot Heroes sekä Nieminen & Litmanen. Tulijat alueelle toivottaa tervetulleeksi Kangasala Street Band.

Lasten arkkitehtuurikoulu Tiilin -kaupunkityöpajassa syntyy miniatyyrikokoinen Lamminrahka, ja Ojala-Lamminrahkan luontoreitteihin pääsee tutustumaan ohjatuilla kävely- ja polkujuoksulenkeillä asiantuntevien polkujuoksuvalmentajien johdolla. Lapset saavat tuntumaa rakentamiseen jättimäisellä hiekkalaatikolla ja kiipeämällä oikean kaivinkoneen puikkoihin. Kangasala-talon Keppariradalla kirmaillaan keppihevosten estemestaruuksista ja katuliiduilla piirrellään lumoavaa kaupunkiympäristöä. Partiolaisten pisteellä voi liittyä osaksi alueelle perustettavaa lippukuntaa. Kangasalan kirjastoauto Konstalla askarellaan ja tutustutaan Kirjastoauton toimintaan.

TAPAHTUMAN OHJELMA

Tapahtuman lava

Klo 10.20 Höpinätötterö 
Klo 11.20 Janne Laurila & Hot Heros
Klo 12.00 Sorin Sirkus
Klo 14.20 Nieminen & Litmanen
Klo 15.20 Jytäjyrsijät 

Polkujuoksukierrokset:
Lähtö tapahtumalavan vierestä

Kävelylenkki ja hölkkälenkki lähdöt klo 11 ja klo 14 eli yhteensä 4 lenkkiä. Pituus 5km, kesto kävely 1,5 h ja juoksu 1 h. Maksimiosallistujamäärä 20 hlöä/lenkki. Ilmoittaudu ennakkoon täältä.

Ohjelmaa myös tapahtuman yhteistyökumppaneiden pisteillä.


Syö ja juo

Kuva: The Good Guys Kombucha

Lamminrahkaan rakentuu tulevaisuudessa monipuolisesti ruokaan ja juomaan keskittyneitä palveluita. Lamminrahkan Katufiestassa maistiasia tulevasta tarjonnasta tarjoaa alueen ensimmäinen ravintola Mossin lounas. Lisäksi tapahtuman ravintola- ja kahvilatarjonnasta vastaavat Kangasalan Kirkkoharjun kahvila, katuruoka-auto Iloiset Ässät, Vehoniemen automuseon kahvila sekä pirkkalalainen kombuchatehdas The Good Guys.

Lue lisää tapahtuman ruokatarjonnasta täältä.


Saapuminen

Tapahtuma järjestetään Mossin puistokadulla. Lamminrahkan eritasoliittymän kautta saavuttaessa osoite on Lahdentie 290, 36100 Kangasala tapahtuma-alueelle pääsee myös Rissonkadulta, jatkamalla suoraan eteenpäin, Rissonkatu, 33580 Tampere (navigaattori ei vielä tunnista Mossin puistokatua eikä Kangasalan puolen Rissonkatua). Juhlapaikalle pääset omalla autolla, julkisilla sekä pyörällä ja kävellen.

NYSSE 41

Lamminrahkan Katufiestan ajan alueelle pääse ensimmäistä kertaa suoralla NYSSE-yhteydellä Tampereen Kaupin kampukselta ja Kangasalan keskustasta normaalin NYSSE lipun hinnalla.

Aikataulu lauantaina 14.5. (Huom! Liikennöinti vain juhlan kunniaksi Lamminrahkan pysäkeillä la 14.5.)

Kaupin Kampus – Kangasala
10.15                          9.45
10.45                        10.15
11.15                         10.45
11.45                        11.15
12.15                        11.45
12.45                       12.15
13.15                       12.45
13.45                       13.15
14.15                       13.45
14.45                      14.15
15.15                       14.45
15.45                       15.15
16.15                       15.45
16.45                      16.15
17.15                       16.45

 

Autolla

Saapuminen Katufiestaan autolla tapahtuu Lamminrahkan eritasoliittymän kautta tai Rissonkadulta. Pysäköinti eritasoliittymän silloille, tai Rissonkadun kautta saapuessa Rissonkadun varteen.

 

Kävellen tai polkupyörällä

Kävellen tai polkupyörällä alueella saavutaan Rissokadun tai Hinkadun kautta.


Juhlan mahdollistavat

Lamminrahkan Katufiestan järjestävät Tampereen ja Kangasalan kaupungit yhteistyössä rakennusliikkeiden ja muiden yhteistyökumppanien kanssa.

Pääyhteistyökumppanina juhlaa tekemässä Aito Säästöpankki ja SP-koti! Kun tahdot uuden kodin ja tilaa hyvälle elämälle, kurvaa Aito Säästöpankin ja Sp-Kodin luo. Heidät löydät osoitteesta Onnikkatie 1 tai Lamminrahkan katufiestasta – tunnistat heidät turkoosista.

Yhteistyökumppanit: Aito Säästöpankki, Sp Koti, OP Kangasala & OP Koti, Tampereen Sähkölaitos Oy, Kangasalan Sanomat, Louhintahiekka ja SRV.

Lisätiedot

Jasmine Pajari

Tapahtumakoordinaattori, Kangasalan kaupunki
jasmine.pajari@kangasala.fi
p. 044 481 3050