Kevään ja syksyn lehtiä sekä varpusia elävöittämään Lamminrahkan eritasoliittymää

Lamminrahkan eritasoliittymään on valmistunut taideteos, jossa leijailee yhteensä 65 teräksestä valmistettua lehteä. Lehdet on kiinnitetty Lahdentiellä siltaan, joka toimii Lamminrahkan ja Ojalan sisääntuloporttina.

Syksyn lehdet Tampereen suunnasta katsottuna

Syksyn lehdet Tampereen suunnasta katsottuna

Teoksen nimi on “Kevät ja Syksy” ja sen on suunnitellut tamperelainen ROP-taiteilijaryhmä. Ryhmään kuuluvat kuvataiteilija (AMK) Tuomo Rosenlund ja diplomi-insinööri Pekko Orava. Tammikuussa taideteokseen lisätään valaistus.

Kevään lehdet Kangasalan suunnasta

Kevään lehdet Kangasalan suunnasta

Kesällä 2020 valtatien eteläpuolen meluseinään asennetaan teipatut kuvateokset, joissa lentelevät varpuset. Värikkäät taustat kuvastavat neljää vuodenaikaa ja varpuset puolestaan yhteisöllisyyttä, iloa, kekseliäisyyttä ja ystävällisyyttä. Varpunen on yksi tunnetuimmista linnuista ja niitä tavataan ympäri maailmaa. Kuvat ovat yksinkertaisia, jotta niitä on helppo katsoa myös nopeasti ohi ajaessa.

“Ideana oli, että kotirampille palatessa tutut linnut lentelevät tervehtimään, viimeisessä kuvassa varpunen laskeutuu keväiselle kotiniitylle, kertoo Tuomo Rosenlund.”

Varpunen keväisellä kotiniityllä

Varpunen keväisellä kotiniityllä

Lamminrahkaan on tulossa myös muita taideteoksia. Teokset keskittyvät kulkureittien varrelle houkutellen kulkemaan omin jaloin. Myös yhteisöllisesti merkittäviin paikkoihin, kuten koulukeskukseen ja leikkipuistoihin on tulossa taidetta.

Lähde: Kangasalan kaupungin tiedote