Äänestä koulusuosikkiasi!

Lamminrahkan koulukeskuksen suunnittelukilpailuun jätettiin 56 suunnitelmaehdotusta. Ehdotukset ovat yleisön nähtävänä kilpailun verkkosivuilla, jossa niitä voi kommentoida ja äänestää suosikkiaan keskiviikkoon 11.12.2019 asti. Kilpailutöitä koskeva palaute esitellään palkintolautakunnalle, jolla on oikeus käyttää palautetta arviointityössään. Palkintolautakunta koostuu Kangasalan ja Tampereen kaupunkien edustajista sekä kahdesta Suomen arkkitehtiliiton nimeämästä, kokeneesta koulusuunnittelijasta.

– Olemme iloisia kilpailuehdotusten suuresta määrästä. Palkintolautakunnalla on kiinnostava työ tutustua suunnitelmiin – eri alojen asiantuntijat tarkastelevat töitä omista näkökulmistaan ja keskustelu tulee käymään vilkkaana, kertoo Kangasalan suunnitteluarkkitehti Susanna Virjo.

Kilpailutöitä arvioidaan seuraavista näkökulmista:

  • Lamminrahkan alueen identiteettiä luovat ideat ja kaupunkikuvallinen merkittävyys
  • Arkkitehtoninen kokonaisote ja kokonaisratkaisun mielenkiintoisuus
  • Tilankäytön tehokkuus, selkeys, monikäyttöisyys ja joustavuus
  • Elämyksellisyys ja toimivuus kasvu- ja oppimisympäristönä, sekä sisä- että ulkotiloissa
  • Toteutettavuus sekä rakentamisen ja elinkaaren ajan taloudellisuus
  • Kestävän kehityksen ratkaisut

Kilpailun voittaja julkistetaan helmi-maaliskuussa 2020, jonka jälkeen käynnistyy koulukeskuksen hankesuunnittelu. Tavoitteena on, että koulukeskuksen ensimmäinen vaihe (päiväkoti, esikoulu ja alakoulu) valmistuvat syksyksi 2023.