Koulukeskuksen arkkitehtuurikilpailun voittaja on julkistettu

Keväällä käynnistyneen Lamminrahkan koulukeskuksen arkkitehtuurikilpailun voittaja on nyt valittu. 

Suunnittelukilpailun voittajaksi on valittu ehdotus ”Kerkkä”, jonka tekijäksi paljastui helsinkiläinen Verstas Arkkitehdit Oy. Toimisto on suunnitellut mm. palkitun Espoon Saunalahden koulun ja saanut koulusuunnittelutaidoistaan arkkitehtuurin valtionpalkinnon vuonna 2015.

Kilpailun tulokset julkistettiin perjantaina 6.3.2020 Kangasala-talossa. Kilpailun yleinen taso oli hyvä ja tarjosi laajan kirjon ratkaisumalleja haastavaan suunnittelutehtävään. Voittanut ehdotus sijoittuu tiiviisti Mossin puistokadun varrelle luoden kaupunkimaista tunnelmaa. Pääsisäänkäynnin sijoittaminen torin äärelle ja aulatilojen avautuminen torille sitovat koulun toiminnan tiiviisti osaksi uutta kaupunginosaa ja elävöittävät toria. Sisätilojen väliset yhteydet ovat lyhyet ja tilallinen kokonaisratkaisu tiivis ja toimiva. Koulun sydämenä on aula-, ruokala- ja näyttämötilojen yhdistelmä. Tontinkäyttö oli kilpailun 57 ehdotuksesta tehokkaimpia ja eri-ikäisille lapsille ja nuorille jää laajat omat piha-alueensa.

”Suunnitteluratkaisuamme ohjasivat erityisesti rakennuksen käyttäjäkokemukseen eläytyminen sekä tavoite luoda yhteisöllinen kohtaamispaikka torin äärelle. Uuden kaupunginosan merkittävimmän julkisen rakennuksen suunnittelu oli erittäin mielenkiintoinen tehtävä, johon rakentamisen vaiheistamisen sekä talon eri toimijoiden yksilöllisten tarpeiden yhteensovittaminen monikäyttöiseksi oppimisympäristöksi toivat omat lisähaasteensa”, kertoo Ilkka Salminen Verstas Arkkitehdeistä. 

Koulukeskukseen tulee pienten lasten yksikkö (päiväkoti, esi- ja alkuopetus) sekä ala- ja yläkoulu eli lapsi saa käydä opinpolkunsa samassa rakennuksessa päiväkoti-ikäisesti ysiluokkaan asti. Koulukeskuksen liikunta- ja taitotilat ovat kaikkien asukkaiden käytössä iltaisin ja viikonloppuisin.  Koulun rakentamisen on määrä alkaa ensi vuoden lopulla ja valmistua syksyksi 2023.

ASEMAPIIRROS

PLANSSIT

PIDEMPI SELOSTUS

KOULUKILPAILU