Koulukeskuksen ensimmäinen vaihe on harjakorkeudessa

Noin vuosi sitten alkanut urakka on edennyt aikataulussa ja harjakorkeudessa ovat sekä pienten lasten yksikkö (päiväkoti, esi- ja alkuopetus eli luokat 0-2) sekä alakoulun luokat 3-6. Yläkoulu valmistuu samaan rakennukseen omana siipenään tämän vuosikymmenen lopulla.

Tällä hetkellä työmaalla tehdään sisävalmistustöitä noin 90 henkilön voimin. Työmaa on edennyt aikataulussa ja rakennus valmistuu kesäkuussa. Toiminta sekä pienten lasten yksikössä että alakoulussa alkaa elokuussa 2023. Kesällä valmistuvat myös viereinen liikuntapuisto ja tori.

Koulun rehtori ja pienten lasten yksikön johtaja on valittu ja vuoden alussa käynnistyy muun henkilökunnan rekrytointi.

Koulukeskus sijaitsee keskeisellä paikalla Lamminrahkan keskustassa, parhaillaan rakenteilla olevien torin ja liikuntapuiston vieressä.

”Lamminrahkan koulukeskuksen suunnittelua on ohjannut ajatus koko kylän talosta, joka palvelee aamusta iltaan, ja koulupäivien jälkeen se on iltaisin ja viikonloppuisin eri harrastusryhmien ja seurojen käytössä. Se on käytön mukaan muovautuva rakennus, jossa perinteisten luokkatilojen lisäksi tiloja on yhdisteltävissä ja muokattavissa siirtoseinillä palvelemaan eri käyttötarkoituksia”, kertoo Lamminrahkan koulun rehtori Jarkko Liuha.

Koulukeskus koostuu kolmesta lohkaremaisesta rakennusmassasta sekä niitä yhdistävästä kaksikerroksisesta tilasta, sydänaulasta. Aula toimii sisääntuloaulana, ruokasalina ja juhlatilana näyttämöineen. Koulun toiseen kerrokseen valmistuu tuhannen neliön liikuntasali, jonka erikoisuutena on betonilattiaan valetut jousivaimennukset äänen ja värähtelyn hallitsemiseksi.

Rakennuksen on suunnitellut Verstas Arkkitehdit Oy vuonna 2019 käydyn yleisen arkkitehtuurikilpailun voittotyön pohjalta. Rakennuksen kadun puolen julkisivut ovat kotimaista paikalla muurattua tiiltä ja pihan puolen julkisivut puuta. Liikuntahallin vesikatolle sijoitetaan ensi kevään aikana aurinkoenergiajärjestelmä, joka sisältää aurinkokeräimiä- ja paneeleja.

”Lamminrahkan koulukeskus on koko Lamminrahkan alueelle erittäin tärkeä hanke. Koulukeskuksen arkkitehtuuri on korkeatasoista ja haasteellista rakentaa. Se, että tällainen rakennushanke etenee aikataulussaan haastavassa ja epävakaassa maailmantilanteessa, on hyvä suoritus”, kertoo Kangasalan kaupungin rakennuspäällikkö Merja Saarilahti.

Lue lisää tiedotteestä täältä.

Koulukeskus kuvattuna pihan puolelta. Etualalla päiväkodin ja esi-ja alkuopetuksen luokkien välituntipihaa ja liikuntapuiston rakenteilla olevaa aluetta.