Koulun neljä taiteilijaehdokasta valittu

Lamminrahkan koulun taiteilijahaun toisen vaiheen taiteilijat on valittu. Kutsukilpailuun on kutsuttu Petri Eskelinen, Ninni Luhtasaari, Tuula Närhinen ja työryhmä Elin & Keino eli Heini Nieminen ja Sandra Nyberg.
Kisaan haluttiin ja saatiin mukaan keskenään erilaisia tekijöitä: Petri Eskelinen tunnetaan tilallisista puuveistoksistaan, joissa katsoja pääsee usein käyttämään liikkuvaa teosta. Ninni Luhtasaari on tunnettu mm. ainutlaatuisen vetoavista keraamisista hahmoistaan. Tuula Närhisen usein tutkimukselliset ja kekseliäät humoristiset teokset tuovan kilpailuun oman ainutlaatuisen otteensa. Työryhmä Elin & Keinon syvällisen pohditut teokset ovat niittäneet kansainvälistä mainetta.
Tekijät edustavat kiinnostavalla tavalla suomalaista nykytaidetta sen eri muodoissa, kukin omalla raikkaalla tavallaan. Ilahduttavasti mukaan saatiin uransa eri vaiheissa olevia tekijöitä, poikkeuksellisen tasokkaan portfoliohaun tuloksena saaduista 124 ehdokkaasta.
Valitut taiteilijat tulevat seuraavan kolmen kuukauden aikana luonnostelemaan juuri Lamminrahkan yhtenäiskouluun suunnitellut, uudet teokset. Teosluonnokset palautetaan Suomen Taiteilijaseuran sääntöjen mukaisesti anonyymisti, ja voittaja valitaan saapuneista luonnoksista maaliskuussa 2021. Teoksen valinnassa kiinnitetään huomiota mm. taiteelliseen laatuun ja sisällön puhuttelevuuteen, toteutuskelpoisuuteen, ajattomuuteen, toimivuuteen ja kestävyyteen osana koulukeskuksen arkea ja Lamminrahkan ja koulun miljööseen soveltuvuuteen.
Lisätietoja taideteoskilpailusta.