Lamminrahkan 15 ensimmäisen korttelin rakennuttajat on nyt valittu

Lamminrahkan ensimmäisessä tonttihaussa rakennuttajiksi valittiin NCC Suomi Oy, Visura Oy, YIT Suomi Oy, Peab Oy, Insinööritoimisto LaRa Oy, Hartela Länsi-Suomi Oy, Rakennusliike J. Malm Oy, Mangrove Oy, T2H Pirkanmaa Oy, Evesa Oy, Pirkanmaan Vuokratilat Oy, Kastelli-talot Oy, TA-Asumisoikeus Oy ja Rakennus Kodix Oy.

Haettavana oli 3.2.-12.6.2020 yhteensä 15 korttelia tai korttelin osaa sekä yksi pysäköintikortteli, joissa yhteensä noin 140 000 kem2 asuinrakennusoikeutta eli koteja noin 2800 asukkaalle. Tämä vastaa noin kolmasosaa koko Lamminrahkan alueesta. Haettavana oli sekä Lamminrahkan keskustan kerrostalovaltaisia kortteleita että lähempänä Tampereen Rissoa sijaitsevia pientaloyhtiö- ja rivitalovaltaisia kortteleita.

Kangasalan tavoitteena on, että Lamminrahka lähtee rakentumaan isolla vaihteella heti alusta. Tavoitetta tukee haussa olleiden tonttien iso määrä sekä se, että palvelut ja infra rakennetaan alueelle etupainotteisesti: alakoulu, päiväkoti, kadut, liikuntapuisto ja ulkoilureitit rakennetaan valmiiksi asukkaille ja joukkoliikenne toimii jo nyt.

Ensimmäisten kortteleiden haku oli suuri menestys. Alue houkuttelee hyvien yhteyksien ja luonnonläheisyytensä vuoksi. Lamminrahkasta ja Ojalasta on rakentumassa eräs seudun omaleimaisimmista ja viihtyisimmistä asuinalueista.

Kortteleiden saajat valittiin tontinkäyttösuunnitelman ja konseptikuvauksen perusteella.  Valintaan vaikuttivat mm. asemakaavan mukaisuus, pysäköintiratkaisu, talo- ja asuntotyyppien moninaisuus, hiilijalan- ja kädenjälki, rakentamisaikataulu, laatutaso ja asumisen lisäpalvelut.

Lamminrahkan tavoitteena on pienen hiilijalanjäljen eläminen ja yrittäminen. Hiilijalanjäljen pienentämiseksi esitettiin mm. puolilämpimiä tiloja, asuntojen jakamista kiinteään ja muuttuvaan osaan, tiili- ja puurakentamista, edistyksellisiä taloteknisiä ratkaisuja, sähköautojen latauspistokkeita, yhteiskäyttöautoja, aurinkokennoja katoille ja julkisivuihin, paikallisten rakennusmateriaalien ja työvoiman käyttöä, rakennusjätteen lajittelua työmaalla sekä hiilijalanjäljen kompensointia. Kaavassa edellytettiin kaikkiin kortteleihin vähintään yhtä puurakenteista rakennusta sekä aurinkokeräimien mahdollistamaa kattokulmaa.

Kerrostaloihin on tulossa sekä pieniä asuntoja että isompia perheasuntoja ja vaihtelevasti sekä vapaarahoitteisia omistusasuntoja ja vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja että kohtuuhintaisia, ARA-tuettuja vuokra- ja asumisoikeusasuntoja.

Ennakkomarkkinointi alkaa vuonna 2021 ja muuttamaan pääsee 2023. Omakotitalo- ja kaupunkipientalotonttien haku alkaa helmikuussa 2021.

LUE LISÄÄ LAMMINRAHKAN TULEVASTA ASUNTOTARJONNASTA