Lamminrahkan Katufiestassa viihtyvät lapset ja aikuiset

Toukokuussa ensimmäistä kertaa järjestettävä Lamminrahkan Katufiesta on koko perheen kaupunkifestivaali Tampereen ja Kangasalan rajalle rakentuvassa uudessa Lamminrahkan kaupunginosassa. Juhla tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua rakentuvaan kaupunginosaan sen asuntotarjontaan ja harrastusmahdollisuuksiin yhden kokonaisen päivän ajan.

Alueen rakennuttajat esittelevät alueelle rakentuvia asuinkohteitaan paikan päällä, lisäksi tapahtumassa pääsee tutustumaan sinne rakentuviin palveluihin kuten tulevan koulun toimintaan. Lamminrahkan yhtenäiskoulun rehtori on Katufiestassa tavattavissa Kangasalan kaupungin pisteellä.

Ojala-Lamminrahka tarjoaa erinomaiset puitteet luontoliikuntaan ja harrastamiseen, ja juhlassa alueen lähiluontoon tutustutaankin sinne sopivien harrastusten kautta. Tampere Trail Running ry järjestää tapahtumapäivänä yhteensä neljä, maksutonta, polkujuoksu ja -kävelylenkkiä, joiden aikana tutustutaan sekä lajiin että alueen liikuntamahdollisuuksiin. Mukaan kierroksille mahtuu aina 20 henkilöä ja mukaan voi ilmoittautua jo ennakkoon. Rauhallisempaa menoa kaipaaville on luvassa kävelykierroksia rakenteilla olevan Lamminrahkan eteläosan asuintonteilla, viheralueilla ja valmiilla katuosuuksilla.

Alueen harrastusmahdollisuuksia miettivät voivat partiolaisten pisteellä liittyä osaksi alueelle perustettavaa lippukuntaa tai vierailla Kangasalan kirjastoauto Konstalla, jossa poikkeavat pääsevät osallistumaan satuhahmojen etsintään tai kirjastoaiheiseen visaan. Kimmo Pyykkö -taidemuseon tulevan kesän näyttelyssä jylläävät hevosvoimat saapuvat nekin osaksi juhlaa keppariradan merkeissä. Ota mukaan oma ratsu tai kokeile paikan päältä löytyvää kepparia! Arkkitehtikoulu Tiilen kaupunginrakennustyöpajassa kaupunkia rakennetaan juhlapäivänä myös käytännössä ja samalla voi vaikka ilmoittua kesän majanrakennusleireille Lamminrahkassa.

Kaiken tämän lisäksi on tapahtumapäivä pullollaan monenlaista menoa ja meininkiä. Bändien soittaessa jorataan villisti ja välissä rakennetaan kaupunkia, pompitaan pomppulinnassa, piirretään katuliiduilla, möyhitään hiekkakasassa ja katsellaan kaupunkia oikean kauhakuormaajan hytistä. Kun nälkä yllättää herkutellaan hodarilla tai vaikka jätskillä, ja tarjotaan koirallekin oma tuutti karvakamujen omaa jätskiä. Jotta hauska ei loppuisi tähän saa kotiin viemiseksi mukaan ilmapalloja.

Juhlatunnelmaa fiestaan luovat myös sen esiintyjät Sorin Sirkus, lasten rokkibändi Jytäjyrsijät sekä tamperelainen Höpinätötterö. Aikuisempaan makuun musiikkia soittavat Janne Laurila & Hot Heros sekä Nieminen & Litmanen. Tulijat alueelle toivottaa tervetulleeksi Kangasala Street Band.

TAPAHTUMAN OHJELMA

Tapahtuman lava

Klo 10.20 Höpinätötterö

Klo 11.20 Janne Laurila & Hot Heros

Klo 12.00 Sorin Sirkus

Klo 14.20 Nieminen & Litmanen

Klo 15.20 Jytäjyrsijät

Polkujuoksukierrokset:
Lähtö tapahtumalavan vierestä

Kävelylenkki ja hölkkälenkki lähdöt klo 11 ja klo 14 eli yhteensä 4 lenkkiä. Pituus 5km, kesto kävely 1,5 h ja juoksu 1 h. Maksimiosallistujamäärä 20 hlöä/lenkki. Ilmoittaudu ennakkoon täältä.

Tutustu Lamminrahkaan, kävelykierrokset:
Lähtö tapahtumalavan vierestä
Vetäjänä Lamminrahkan projektipäällikkö Sanna Karppinen
Klo 10 ja Klo 13

Tapahtuman järjestävät Tampereen ja Kangasalan kaupungit yhteistyössä rakennusliikkeiden ja muiden yhteistyökumppanien kanssa.  Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin.

Yhteistyökumppanit: Aito SäästöpankkiSp KotiOP KangasalaTampereen Sähkölaitos OyKangasalan Sanomat, Louhintahiekka ja SRV.

Rakennuttajat: Hartela Pirkanmaa OyKastelli-talot OyRakennus Kodix OyMangrove OyNCC Suomi OyPeab OyPirkanmaan Vuokratilat OyT2H Pirkanmaa OyTKK-Rakennus OyVisura OyEvesa-talot OyYIT Suomi Oy.