Lamminrahkan koulun taideteokselle etsitään tekijää kaksivaiheisella kilpailulla

Lamminrahkan yhtenäiskouluun toteutettavan taideteoksen haku suoritetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe on avoin portfoliohaku, joka kestää 15.11.2020 saakka. Kiinnostuneet taiteilijat voivat lähettää kuvia aiemmista teoksistaan ja näiden portfolioiden perusteella valitaan 3-4 taiteilijaa kutsukilpailuun, jonka voittava teos tai teoskokonaisuus valitaan toteutettavaksi yhtenäiskouluun. Kilpailun molemmissa vaiheissa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran ohjeistusta.

Taideteos toteutetaan koulun 1. rakennusvaiheen yhteydessä, joka valmistuu vuonna 2023. Yhtenäiskoulun taiteen tavoite on osaltaan luoda Lamminrahkan ja viereisen Tampereen Ojalan alueen identiteettiä ja olla osa ihmisten arkipäivää. Kutsukilpailulla haetaan lähtökohtaisesti yhtä teosta tai teos­kokonaisuutta. Teoksen toivotaan kestävän aikaa ja ympäristössä tapahtuvaa toimintaa. Rakennusta käyttävät paitsi koulupolkuansa alkutaipaleelta yläluokkiin asti kulkevat lapset ja nuoret sekä koulun henkilökunta, myös alueen muut asukkaat harrastus- ja muussa kokoontumistarkoituksessa. Teoksen toivotaan löytävän paikkansa mahdollisimman monelle asukkaalle näkyvänä ja koulun identiteettiä vahvistavana osana. 

Teos voi olla yksi vaikuttava monumentti tai useam­masta osasta koostuva löytämisen riemua tuottava teoskokonaisuus. Teos voi olla erillinen, mielekkäästi erottuva objekti, tai vaihtoehtoisesti luontevasti rakennuksen tai alueen rakenteisiin integroitu. Taiteen paikkoja ovat esimerkiksi koulun sydän­tilan katto, sydäntilasta ylös johtava portaikko tai piha-alue. Teos voi myös koostua osista, joka kytkee näitä rakennuksen osia mielikuvituksellisesti toisiinsa.

Taideteos on Lamminrahkan alueen toinen. Ensimmäinen alueelle valmistunut taideteos sijaitsee Lamminrahkan eritasoliittymässä, jossa värikkäät lehdet ja varpuset toivottavat alueelle saapuvat ja ohikulkijat tervetulleiksi Lamminrahkaan.

Lisää tietoa kilpailusta, sen vaiheista ja aikataulusta: https://www.paaf.fi/lamminrahkanyhtenaiskoulu