Lamminrahkan koulun taiteilijahaku kiinnosti: 124 ehdokasta

Lamminrahkan koulun taiteilijahaku kiinnosti laajasti: jopa 124 portfoliota saapui määräaikaan eli 15.11. mennessä. Portfolioiden perusteella valitaan 3-4 taiteilijaa kutsukilpailuun, jossa taiteilijat laativat luonnoksen koulun taideteoksesta. Lopullinen teos ja sen toteuttava taiteilija valitaan tästä joukosta. Valinta kutsukilpailuun päässeistä taiteilijoista tehdään marraskuun loppuun mennessä ja toteutettava taideteosluonnos valitaan maaliskuussa 2021. Teos valmistuu 2023, jolloin koulun ensimmäinen osa aloittaa toimintansa. Taidekilpailun sivulle pääset tästä.

Portfolioita saatiin tekemisen tavoiltaan hyvin monen tyyppisiltä taiteilijoilta ja sekä kokeneilta ammattilaisilta että lahjakkailta, mutta julkisen taiteen suhteen vähemmän kokeneilta tekijöiltä, kuten toivottiinkin. Kutsukilpailuun pyritäänkin valitsemaan keskenään erilaisia tekijöitä.

Lamminrahkan koulun taideteos tulee olemaan järjestyksessään toinen Lamminrahkaan toteutettava taideteos. Ensimmäinen oli Lahdentien eritasoliittymän siltaan ja meluseiniin toteutettu teoskokonaisuus ”Lehdet” ja ”Varpuset”, joiden takana on tamperelainen ROP-taiteilijaryhmä. Jatkoa seuraa, sillä Lamminrahkaan eteläosaan on parhaillaan tekeillä julkisen taiteen, tapahtumien ja unelmien viherympäristön yleissuunnitelma. Suunnitelma valmistuu tammikuussa ja siinä osoitetaan taiteen ja muiden toimien paikat, alustavat ideat esimerkiksi taiteenlajeista sekä aikataulu ja budjetti.

Lue Aamulehden juttu aiheesta.

Havainnekuva Lamminrahkan koulukeskuksen pääkadulta ja torilta päin nähtynä. Taideteos sijoitetaan joko koulun sisäänkäyntiaukiolle, sydänaulaan tai koulun pihalle. Kuva Verstas Arkkitehdit Oy.