Lamminrahkan leikkipuistot Haltijanmäkeen ja Taikakumpuun

Lamminrahkan asuinalueiden leikkipuistojen suunnitelmat ovat valmistuneet ja nähtävillä osana muiden viheralueiden suunnitelmia 12.2.-26.2.2020 

Leikkipuistot rakennetaan Haltijanmäen ja Taikakummun kyliin, keskelle asuinalueita (ks. kartalla violetit pallot). Leikkipuistojen sijoittelulla on pyritty vahvistamaan kylien yhteisöllisyyttä: Ne on sijoitettu sisääntulokadun ja ulkoilureittien varrelle niin, että kotiin tullessa näkee heti, onko leikkipuistossa tuttuja ja kavereita ja voi helposti pysähtyä juttelemaan. Leikkipuistojen vieressä on jätteen lähikeräyspiste, joka niin ikään edistää naapuruston asukkaiden kohtaamisia arjessa. Molemmat leikkipuistot rajoittuvat metsään niin, että leikkejä voi laajentaa myös sinne.

Taikakiepin leikkipuisto koostuu vehrein istutuksin rajatuista ”huoneista”. Muoto tuo mieleen hyönteisen ja myös leikkivälineet jatkavat hyönteisteemaa ollen siroja ja värikkäitä.

Haltijankaaren leikkipuisto taas on sijainniltaan ja tunnelmaan vastakkainen: Se sijoittuu mäen rinteen alapuolelle, komeiden kivenlohkareiden tuntumaan. Leikkipuiston teemana on linnoitus, joka porautuu karun ja mäntyvaltaisen kukkulan tyveen.

Molemmissa leikkipuistoissa on tekemistä kaikenikäisille ja niiden erilaiset välineet täydentävät toisiaan. Tavoitteena on innostaa myös aikuisia liikkumaan samalla kuin lapset leikkivät: Taikakiepin leikkipuiston yhteyteen tulee steppilauta ja jalkakyykky, Haltijankaaren puiston yhteyteen kuntoportaat sekä treeniohjeet.

Leikkipuistot rakennetaan katujen rakentamisen yhteydessä, vuosina 2022-2025. Lisäksi Lamminrahkan torin vieressä on varaus leikkipuistolle tai päiväkodin pihalle, joka olisi myös asukkaiden käytössä iltaisin ja viikonloppuisin.