Lammminrahkan tori: Kuin aukko metsässä

Lamminrahkan torin yleissuunnitelma on valmistunut ja nähtävillä 11.12.2109 asti. Tori rakentuu Lamminrahkan ytimeen koulukeskuksen, päivittäistavarakaupan ja liikuntapuiston väliin.

Torin suunnittelua on innoittanut ajatus metsäaukiosta: torilla on metsäsaarekkeita; penkit ja esiintymislava on tehty tukeista ja kiveyksen väri vaihtelee kuin metsäaukon valo- ja varjopaikoissa. Myös valaistuksella luodaan tunnelmallista ja luonnonläheistä valon ja varjon vaihtelua tasaisen yleisvalon sijaan. Lisäksi pylväsvalaisimissa on gobo-valaisimet, joilla voidaan luoda torin kiveykseen erilaisia kuvioita. Puuryhmiä valaistaan lisäksi kohdevalaisimin.

Torilta on varattu tilaa myyntikojuille, kahviloiden ja ravintoloiden terasseille sekä tapahtumille. Valaisinpylväisiin tulee varaukset tapahtumasähkölle ja keskeisellä paikalla on ilmoitustaulut. Tori voi toimia luontevasti esimerkiksi torille avautuvien koulukeskuksen, päiväkodin, kauppojen tai ravintoloiden tapahtumapaikkana tai liikuntapuiston turnausten palvelukeskuksena.

Tavoitteena on, että tori olisi elävä paikka myös muulloin kuin tapahtumien aikaan ja että siellä myös oleskeltaisiin. Torin vieressä on varaus leikkipuistolle ja myös itse torilta on varattu tilaa liikunnalle ja oleskelulle.

Tori rakennetaan samassa yhteydessä Lamminrahkan koulukeskuksen kanssa eli vuonna 2023.

Kaupungin tiedote torin suunnitelmista