Ensimmäisten omakoti- ja kaupunkipientalojen tonttihaku alkanut, päättyy 12.4.2021

Haettavaksi tulee 8 omakotitalotonttia ja 28 kaupunkipientalotonttia. Tontit sijaitsevat lähellä Lamminrahkan keskustaa: koulukeskukselle, liikuntapuistoon ja muihin keskustan palveluihin on matkaa enintään 700 metriä. Pienehkön tonttikoon sanelee tonttien sijainti lähellä ratikkapysäkkivarausta, vain noin 300 metrin päässä. Haettavana olevat tontit alla olevassa kartassa keltaisella.

Haettavat tontit sijoittuvat Haltijanmäen kylään ja kukkulan ympäristöön, jonne rakentuu alustavasti myös yhtiömuotoisia pientaloja, paritaloja ja rivi- ja kerrostaloja. Kukkulan itärinne jätetään rakentamattomaksi metsämaaksi. Haltijanmäen kylän keskus on kukkulan kupeeseen rakennettava, ulkoilureitistön varrella sijaitseva leikkikenttä kuntoportaineen. Haltijankaaren katu rakennetaan turvalliseksi hidaskaduksi, jonka varrella on istutuksia ja pysäköintipaikkoja sekä jätepisteet: tonteilla ei sallita omia jätepisteitä, vaan jätteet tuodaan Pirkanmaan Jätehuollon syväkeräysastioihin. Tonteilta on viheralueiden läpi turvallinen reitti koulukeskukselle, ilman kokoojakatujen ylityksiä.

Tonttien pinta-alat vaihtelevat välillä 220-450 m2 ja rakennusoikeudet välillä 155-240 kerrosneliömetriä. Kaikki tontit vuokrataan. Vuokra on 5 % tontin hinnasta. Rakennusoikeus määrittää tontin hinnan, joka on 360 euroa kerrosneliömetriltä. 180 kerrosneliömetrin tontin vuokra on siis 3240 euroa vuodessa. Vuokra-aika on 50 vuotta.

Tonttien saajat arvotaan.

Lisätietoja tonteista ja tonttihausta Kangasalan kaupungin tonttisivuilta.

Tule kysymään tonteista:
Kangasalan Teknisen keskuksen henkilökuntaa on tavattavissa Kangasalan Prisman Kangasalan kaupunki-infossa torstaina 11.2.2021 klo 15-18 vastaamassa tontteja ja niiden hakemista koskeviin kysymyksiin. Kaupunki-info sijaitsee Prisman kassoja vastapäätä (osoite Mäkirinteentie 10).

Tutustumiskäynti tonteilla:
Tontit merkitään maastoon kepein ja/tai nauhoin. Tontteja esitellään paikan päällä maastossa lauantaina 13.2.2021 klo 12-15. Ohjatut kierrokset tonteille alkavat klo 12 ja klo 14. Lisätietoja ja kartta täältä.