Pientalotontteja haki ennätysmäärä: 240 hakemusta

Lamminrahkan ensimmäisiin pientalotontteihin tuli 240 hakemusta, mikä tekee tonteista Kangasalan viime vuosien ellei koko historian suosituimpia. Haku päättyi 12.4. ja tonttien saajat arvottiin etätilaisuudessa 13.4. Jaossa oli 8 omakotitalotonttia ja 28 kaupunkipientalotonttia Haltijanmäen alueelta. Hakijoista reilu puolet haki sekä omakotitalo- että kaupunkipientalotontteja ja vajaa puolet vain omakotitalotontteja. Jokunen hakija oli kiinnostunut ainoastaan kaupunkipientalotonteista. Omakotitalotontteihin tuli hakemuksia noin 30-kertainen määrä tonttien määrään verrattuna. Suosituin omakotitalotontti oli odotetusti ainoa viheralueeseen rajautuva tontti 1523/5 ja suosituin kaupunkipientalotontti 1519/2, joka on rakennusoikeudeltaan alueen pienimpiä (155 kem2).


Kuva suosituimmasta kaupunkipientalotontista 1519/2 huhtikuulta 2021.

Tontit sijaitsevat lähellä keskustan palveluita ja joukkoliikennettä: koulukeskukselle, liikuntapuistoon ja muihin keskustan palveluihin on matkaa enintään 700 metriä, bussipysäkille ja tulevaisuuden ratikkapysäkille 300 metriä. Keskustan läheisyyden ja hyvien joukkoliikenneyhteyksien vuoksi tähän Lamminrahkan ensimmäiseen vaiheeseen ei ole pystytty kaavoittamaan varsinaisia pientaloalueita, vaan niiden vuoro on vasta Lamminrahkan seuraavissa asemakaavavaiheissa, joissa kaavoitetaan Lamminrahkan reuna-alueita.


Haettavana olleet Haltiajanmäen pientalotontit vasemmalla ylhäällä punaisella.

Tontin saaneilla on nyt reilu vuosi aikaa suunnitteluun, rakennusluvan hakemiseen ja kilpailutuksiin ennen rakentamisen aloittamista. Rakentamaan pääsee syksyllä 2022, jolloin Lamminrahkan eteläosan kadut ovat valmiit ja vesihuolto toiminnassa. Ensimmäiset pääsevät muuttamaan 2023.

Lamminrahkan seuraavat pientalotontit tulevat mahdollisesti hakuun syksyllä. Tulevilta asemakaava-alueilta tulee vielä lisää pientalotontteja jakoon muutaman vuoden päästä, Haun alkamisesta saa tiedon kaupungin tonttisivuilta, liittymällä Lamminrahkan uutiskirjeen tilaajaksi Lamminrahkan verkkosivuilta ja/tai seuraamalla Lamminrahkan facebook-uutisointia.

Lue lisää haettavana olleista tonteista täältä.