Pysäköintimuutoksia Rissonkadulla, Haltijankaarella ja Taikakiepillä

Saadusta palautteesta johtuen Lamminrahkan kadunvarsipysäköinnin aikarajoituksia muutetaan Rissonkadulla, Haltijankaarella ja Taikakiepillä. Näiden katujen varsilla pystyy jatkossa pysäköimään arkisin klo 7-17 kiekolla neljä tuntia, kun aiemmin rajoitus on ollut kaksi tuntia.

Kadunvarsille toteutetut pysäköintipaikat palvelevat lähtökohtaisesti lyhytaikaista vierailu- ja asiointipysäköintiä. Kaupunki noudattaa pysäköinnin järjestämisessä seudullisia pysäköintiperiaatteita ja esimerkiksi katujen varsilla olevilla pysäköintipaikoilla käytetään yleisesti aikarajoitusta arkipäivisin. Tämä sallii lyhytaikaisen pysäköinnin, mutta tuo kiertoa paikkojen käyttöön sekä mahdollistaa pitkäaikaiseen pysäköintiin tai ajoneuvojen säilytykseen puuttumisen.

Lamminrahkan suunnittelua on ohjannut visio joukkoliikenteeseen tukeutuvasta luonnonläheisestä ja ympäristöystävällisestä kaupunginosasta, jossa arjen palvelut ovat kävely- tai pyörämatkan päässä ja joukkoliikenne toimii tehokkaasti. Tästä syystä esimerkiksi asemakaavassa ei ole vaadittu rakennuttajia toteuttamaan jokaiselle asunnolle omaa autopaikkaa. Kun rakentaminen on hidastunut ja Lamminrahkaan ei ole vielä ehtinyt toteutua kaupallisia palveluja, visiota autottomasta elämäntavasta on vaikeampi toteuttaa. Kaupunki pyrkii omalta osaltaan tekemään alueen pysäköinnin järjestelyihin muutoksia siten, että alueen vasta kehittyessä siellä olisi kuitenkin hyvät mahdollisuudet sujuvaan arkeen.

 

Kyläpuunaukiolle Mossin puistokadun itäpuolelle tehdään syksyllä tilapäinen pysäköintialue, jolle toteutetaan noin 50 pysäköintipaikkaa. Kyläpuunaukio on varattu asemakaavassa raitiotien pysäkkiä varten, joten tämä pysäköintialue voidaan pitää käytössä siihen asti, kun raitiotien rakentaminen Lamminrahkaan alkaa. Alustavan aikataulun mukaan raitiotien on tarkoitus tulla Lamminrahkaan vuonna 2036.