Rakentajille

Tervetuloa rakentamaan ja sijoittamaan

Lamminrahkassa yhdistyvät houkutteleva joukkoliikenne, vireä keskusta ja luonto kotiovelta. Kaupunki rakentaa Lamminrahkan infran ja palvelut etupainotteisesti: joukkoliikenne on jo olemassa ja eritasoliittymä pitkällä. Keskustassa on varaus 3000 kem2:n päivittäistavarakaupalle.

2022

mennessä lähes kaikki ensimmäisen asemakaavan kadut

2023

mm. päiväkoti, alakoulu, liikuntapuisto, tori, seudullinen ulkoilureitti, viheralueita

2027

yläkoulu

Kerrostalo-, rivitalo- ja pientaloyhtiöiden tontit

Lamminrahkassa olet erinomaisten yhteyksien äärellä. Valtatie 12 (Lahdentie) varrelta on muutaman minuutin yhteys Tampereen kehätielle ja valtatielle 9 (Jyväskyläntie).

Alueella on jo nyt toimiva joukkoliikenne: uuden eritasoliittymän pysäkeiltä on 10 minuutin matka TAYS:in alueelle, josta pääset lukuisilla busseilla ja 2021 lähtien Ratikalla Tampereen keskustaan.

Yhteyksiä Lamminrahkasta täydentävät jatkossa kaksi muuta bussilinjaa. Lamminrahkan keskustassa ja pääkadulla varaudutaan raitiotiehen, joka saapuu TAYS:lta Koilliskeskuksen kautta.

Paraikaa on haettavana Lamminrahkan kortteli 1524, 11.6.2021 asti. Loput eteläosan asemakaava-alueen yhtiömuotoisen asumisen korttelit tai korttelin osat tulevat hakuun syksyllä 2021.

Yhtiömuotoisten tonttien haku

2019

Tontinluovutusehdot

2020

Yhtiömuotoinen tonttien haku

2022

Rakentaminen alkaa

Omakotitalo- ja kaupunkipientalotontit

Ensimmäisessä asemakaavassa on noin 15 omakotitalotonttia ja 28 kaupunkipientalotonttia. Kaupunkipientalot ovat omakotitaloja, jotka ovat kiinni toisissaan. Välissä on palomuuri, jonka toteutustavasta sovitaan yhdessä naapurin kanssa. Ensimmäisten omakotitalo- ja kaupunkipientalotonttien saajat arvottiin huhtikuussa 2021. Syksyllä 2021 tulee ensimmäiseltä asemakaava-alueelta haettavaksi vielä 8 omakotitalotonttia. Tonttihaun alkamisesta saat tiedon liittymällä Lamminrahkan uutiskirjeen tilaajaksi, seuraamalla Lamminrahkan facebook-uutisointia ja Kangasalan kaupungin tonttisivuilta.

Lamminrahkaan tulee lisäksi pientalo- ja paritaloyhtiöitä, joista lisätietoa täältä.

Laatuohje | PDF

Omakotitalotonttien haku

Kaupunkipientalotonttien haku

 

2019

Päätös tontinluovutusehdoista

2021

Ensimmäinen omakotitalo- ja kaupunkipientalo- tonttien haku

2022

Rakentaminen alkaa

2020- luvun loppu

Lamminrahkan varsinaisten omakotialueiden tontit haettavissa

Kaavamääräyksistä syntyy yhtenäinen kaupunkikuva

Lamminrahkasta rakentuu sympaattinen pikkukaupunki, jolla on omaleimainen, tunnistettava ilme.

Kerrosluku on keskustassa enintään V u ¾, muualla enintään IV u ¾. Asuinrakennuksissa on harjakatto, mansardikatto, porraskatto tmv. Julkisivut ovat puuta, tiiltä, rappausta tai slammausta. C- ja A-kortteleissa on oltava vähintään yksi puinen asuinrakennus (runko ja julkisivu). Samaa kerroslukua ja julkisivujäsentelyä saa olla enintään 25 m.

Parvekkeet tulee kokoojakatujen varrella rakentaa sisäänvedettyinä tai ulokkeina. Myös keskustakortteleissa tulee olla pientaloja. Keskustassa Mossin puistokadun ja torin varrelle tulee rakentaa liiketiloja, jotka voivat aluksi olla muussa käytössä. Pihat toteutetaan yhteisinä korttelipihoina. Kaupunkikuvasta ja mm. värisävyistä on ohjeistettu asemakaavan lisäksi tarkemmin laatuohjeessa.

Käytössä on Viherympäristön ja taiteen prosenttikulttuuri: Tavallista laadukkaamman viherympäristön ja taiteen toteuttamiseen ja siihen liittyvien tapahtumien järjestämiseen varataan noin 1 % tonttihinnoista ja kiinteistöjen rakennuskustannuksista.

Lamminrahkan laatuohje: yhtiömuotoiset asuinkorttelit | PDF

Pysäköinti

Keskustakorttelit 1507-1509 sekä 1527-1530:

Pysäköinti toteutetaan keskitetysti pysäköintitaloissa tai kansilaitoksissa, joko kortteleittain tai useamman korttelin yhteisratkaisuna. Kortteleissa on vain muutama lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitettu pintapysäköintipaikka.

Rissonkadun varren A-korttelit 1512, 1524, 1525, 1526:

Pinta- tai kansipysäköinti keskitetysti, myös pientalojen osalta.

Pysäköintiratkaisut | PDF

Kunnallistekniikka

Ainakin keskustaan ja itäiselle työpaikka-alueelle tulee todennäköisesti kaukolämpö. Muualla mm. maalämpö on tietyin rajoituksen mahdollinen (mm. tontin koko), ks. potentiaalikartta (linkki!).

Lamminrahkassa ei ole kiinteistökohtaista jätteen keräystä, vaan jätteet kerätään kootusti lähikeräyspisteisiin, joissa on Pirkanmaan Jätehuollon syväkeräysvälineet ja kootusti kaikki jätelajit. Lähikeräyspisteitä on 1-2 kpl per kortteli, omakotitalojen osalta keräyspaikka voi olla esim. läheisen leikkipaikan vieressä.

Kaukolämpöverkosto | PDF

Jätteen lähikeräyspisteet | PDF

330 000 kem²

1. asemakaavan
rakennusoikeuden
määrä

110 000 kem²
kerrostaloissa

60 000 kem²
rivitalo- ja
pientaloyhtiöissä

10 000 kem²
erillispientaloissa

Ota yhteyttä