Rakentajille

Tervetuloa rakentamaan ja sijoittamaan

Lamminrahkassa yhdistyvät houkutteleva joukkoliikenne, vireä keskusta ja luonto kotiovelta. Kaupunki rakentaa Lamminrahkan infran ja palvelut etupainotteisesti: Bussiliikenne liikennöi jo nyt ja alueelle on raitiotievaraus. Keskustaan on suunnitteilla 1000 kem2:n päivittäistavarakauppa ja valtatien varteen kauppa-alue.

2022

mennessä lähes kaikki ensimmäisen asemakaavan kadut

2023

mm. päiväkoti, alakoulu, liikuntapuisto, tori, seudullinen ulkoilureitti, viheralueita

2030

yläkoulu

Kerrostalo-, rivitalo- ja pientaloyhtiöiden tontit

Lamminrahkassa olet erinomaisten yhteyksien äärellä. Valtatie 12 (Lahdentie) varrelta on muutaman minuutin yhteys Tampereen kehätielle ja valtatielle 9 (Jyväskyläntie).

Alueella on jo nyt toimiva joukkoliikenne: uuden eritasoliittymän pysäkeiltä on 10 minuutin matka TAYS:in alueelle, josta pääset lukuisilla busseilla ja 2021 lähtien Ratikalla Tampereen keskustaan.

Yhteyksiä Lamminrahkasta täydentävät jatkossa kaksi muuta bussilinjaa. Lamminrahkan keskustassa ja pääkadulla varaudutaan raitiotiehen, joka saapuu TAYS:lta Koilliskeskuksen kautta.

Yhtiömuotoisten tonttien haku

Omakotitalo- ja kaupunkipientalotontit

Lamminrahkan eteläosan omakotitalo- ja kaupunkipientalotonttien saajat on arvottu. Lamminrahkan toiselta eli pohjoisosan asemakaava-alueelta tulee haettavaksi noin 140 omakotitalo- ja kaupunkipientalotonttia alkaen arviolta vuonna 2025. Tonttihaun alkamisesta saat tiedon liittymällä Lamminrahkan uutiskirjeen tilaajaksi, seuraamalla Lamminrahkan facebook-uutisointia ja Kangasalan kaupungin tonttisivuilta.

Lamminrahkaan tulee lisäksi pientalo- ja paritaloyhtiöitä, joista lisätietoa täältä.

Laatuohje | PDF

Omakotitalotonttien haku

Kaupunkipientalotonttien haku

Jatkuvan haun tontit

2020- luvun loppu

Lamminrahkan varsinaisten omakotialueiden tontit haettavissa

Kunnallistekniikka

Ainakin keskustaan ja itäiselle työpaikka-alueelle tulee todennäköisesti kaukolämpö. Muualla mm. maalämpö on tietyin rajoituksen mahdollinen (mm. tontin koko), ks. potentiaalikartta (linkki!).

Lamminrahkassa ei ole kiinteistökohtaista jätteen keräystä, vaan jätteet kerätään kootusti lähikeräyspisteisiin, joissa on Pirkanmaan Jätehuollon syväkeräysvälineet ja kootusti kaikki jätelajit. Lähikeräyspisteitä on 1-2 kpl per kortteli, omakotitalojen osalta keräyspaikka voi olla esim. läheisen leikkipaikan vieressä.

Kaukolämpöverkosto | PDF

Jätteen lähikeräyspisteet | PDF

330 000 kem²

1. asemakaavan
rakennusoikeuden
määrä

110 000 kem²
kerrostaloissa

60 000 kem²
rivitalo- ja
pientaloyhtiöissä

10 000 kem²
erillispientaloissa

Ota yhteyttä

Tea Jylhä

Lamminrahkan projektipäällikkö
tea.jylha@kangasala.fi
040 133 6329

Teemu Valkolehto

geodeetti
teemu.valkolehto@kangasala.fi
050 596 9125