Taikakummun omakotitalotontit haettavana 27.9.-1.11.2021

Taikakummun alueelta, läheltä Tampereen rajaa, kortteleista 1515 ja 1517 tulee haettavaksi yhteensä yhdeksän omakotitalotonttia. Tonttien haku päättyy 1.11. klo 15. Tonttien saajat arvotaan. Katso tonttien sijainti täältä.

Omakotitalotonttien rakennusoikeudet ovat 120-170 kerrosneliömetriä ja tonttien pinta-alat 284-552 neliömetriä. Kolme tonttia on mahdollista ostaa. Tontin hinta määräytyy rakennusoikeuden perusteella (360 €/kem2). Loput tontit vuokrataan. Tonttien vuosivuokra on 5 % tontin rakennusoikeuden arvosta (360 €/kem2).

Taikakujan itäpuoleiset tontit rajautuvat viheralueeseen ja länsipuoleiset niin ikään parhaillaan haettavana olevaan paritalo/rivitaloyhtiöön. Myös Taikakummun alueen muut paritalo/rivitaloyhtiöt ovat parhaillaan haettavana.

Tonttien lähellä on leikkikenttä ja itäpuoleisten tonttien vieritse kulkee ulkoilureitti, jota pitkin pääsee Lamminrahkan keskustaan päiväkotiin, kouluun, liikuntapuistoon, kaupoille ja muihin palveluihin sekä laajoille virkistysalueille. Heti Tampereen puolella on Petäjässuon tulevaisuudessa rauhoitettava luonnonsuojelualue pitkospuureitistöineen. Bussipysäkki on noin 200 metrin päässä (linja 29).

Lamminrahkan tontit ovat suhteellisen tasaisia. Suurin sallittu kerrosluku on II u ¾ eli kahden kerroksen lisäksi saa rakentaa vielä vajaan ullakkokerroksen. Katon tulee olla harjakatto, mansardikatto tai porraskatto. Autotallin tulee sijaita taaempana kuin asuinrakennus. Taikakummun alueen julkisivujen pääväri on hento vihreä, mutta käytettävissä ovat myös muut Lamminrahkan laatuohjeen väripaletin sävyt. Sekä Lamminrahkan että Ilkon tonteilla tulee hulevesien eli sadevesien imeyttäminen ja viivyttäminen suunnitella ja toteuttaa huolellisesti.

Lamminrahkan kunnallistekniikka on paraikaa rakenteilla ja tonteille pääsee rakentamaan infran valmistuttua, syksyllä 2022. Lamminrahkan koulukeskuksen ensimmäinen vaihe eli pienten lasten yksikkö ja alakoulu sekä liikuntapuisto valmistuvat 2023 ja ensimmäinen päivittäistavarakauppa 2024. Nysse aloittaa liikennöinnin 2023.

Lisätietoa tonteista, hakemisesta ja hakulomake täältä (hakulomake tulee 27.9.2021)

Lamminrahkan muita suunnitelmia ja selvityksiä täältä (mm. katu- ja puistosuunnitelmat ja rakennettavuusselvitys)

Näkymä tonteilta länteen

Ilmakuva etelästä päin kuvattuna (21.9.2021). Vasemmalla ylhäällä Tampereen Risson asuinaluetta, oikealla Rissonkatu.