Torin taideteoksen kilpailu käynnistynyt – haetaan toiminnallista teosta

Lamminrahkan torin taideteoksen kilpailu on käynnistynyt. Torille haetaan ehdotusta teoksesta, joka tukee torin ja sen lähiympäristön toiminnallisuutta, rikastuttaa asukkaiden arkiympäristöä ja luo torille omaleimaista tunnelmaa.

Teosehdotuksilta toivotaan raikasta ja näkemyksellistä otetta siitä, mitä toiminnallisuus taiteen muodossa juuri Lamminrahkan torin kokonaisuudessa voisi olla tai miten taide voi tukea torin ja sen lähialueen muodostumista aktiiviseksi kaupunkiympäristöksi.

Tori on Lamminrahkan toiminnallinen keskipiste. Teoksesta tulee mitä luultavimmin muodostumaan koko Lamminrahkan kaupunginosan ikoni ja teoksen tulisi siksi ilmentää myös koko kaupunginosan tavoitteita ihmisläheisestä ja yhteisöllisestä kaupunkikylästä.

Kilpailu on avoin, ja siihen voivat osallistua Suomessa ammattimaisesti toimivat taiteilijat ja taiteilijaryhmät. Kilpailun järjestää Kangasalan kaupunki ja taideteoshankinta kustannetaan Lamminrahkan rakentajilta kerättävillä lumovoimamaksuilla. Teos valmistuu yhtä aikaa torin käyttöönoton kanssa ja julkistetaan kesällä 2023.

Torin taideteos on Lamminrahkan kolmas taideteos: Ensimmäinen on eritasoliittymän Lehdet- ja meluseinien Varpuset-teoskokonaisuus (ROP-taiteilijaryhmä) ja toinen on parhaillaan työn alla oleva koulukeskuksen Harhailevat ajatukset -teossarja (Ninni Luhtasaari).

Kilpailu päättyy 31.3.2022. Kilpailussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran sääntöjä.

Tutustu kisaohjelmaan täältä.