Uusiutuvilla energialähteillä tuotettua kaukolämpöä Lamminrahkaan

Tampereen Sähkölaitos ja Kangasalan Lämpö ovat tehneet sopimuksen yhteistyöstä. Sähkölaitos toimittaa tukkulämmön Vatialaan Kangasalan Lämpö Oy:n kaukolämpöverkkoon. Sähkölaitos rakentaa kaukolämpöputken Aitolahdentieltä aina Vatialaan asti Ojala-Lamminrahkan ja Lemetyn alueen katujen rakentamisen yhteydessä, vuosina 2020-2023.

Kangasalan Lämmön verkkoon toimitettu kaukolämpö tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä. Uuden runkoverkon ansiosta myös suuri osa Lamminrahkan alueesta lämpiää energiatehokkaasti ja ympäristöystävällisesti Tampereen kaukolämmöllä. Runkolinja rakennetaan Mossin puistokadun lisäksi Taitajankadun yritysalueelle. Muun muassa Lamminrahkan koulukeskus ja Ojalan pienten lasten yksikkö lämpiävät kokonaisuudessaan uusiutuvalla kaukolämmöllä. Verkkoa laajennetaan kortteleiden rakentumisen myötä myös muualle Lamminrahkaan.

Tampereen Sähkölaitos -konserni teki vuonna 2010 energiakäänteen kohti puhtaampaa tulevaisuutta. Konsernin hiilidioksidipäästöjä pienennetään peräti 95 prosenttia vuodesta 2010 vuoteen 2030 mennessä. Viimeisen 10 vuoden aikana tuotannon CO2-päästöt ovat vähentyneet jo lähes 30 %. Sähkölaitoksella on tavoitteena vuonna 2030 tuottaa 90 % kaukolämmöstä uusiutuvilla energialähteillä (kuva).

“Uusiutuvilla tuotettava kaukolämpö on osa pienen hiilijalanjäljen Lamminrahkaa”, kertoo Lamminrahkan projektipäällikkö Sanna Karppinen.

Asukkaat ja yritykset saavat lisäksi mm. valmiit bussiyhteydet, ratikkavarauksen, nopeat pyöräkaistat ja liityntäparkit, tehokkaan autopysäköinnin, keskitetyn jätehuollon ja aurinkopaneelivaraukset katoille.

Viheralueet jätetään metsäisiksi hiiltä sitomaan.

MEDIATIEDOTE